Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i pyszne - znakomite na obiad, śniadanie lub kolację
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4644
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4644
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 703
Składniki
W misce mieszamy mąkę z sodą, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. W osobnej misce miksujemy na gładką masę kefir z jajkami. Do mokrych składników wsypujemy stopniowo sypkie składniki, cały czas miksując (gdy masa jest zbyt gęsta, można dolać trochę mleka).
Ananasy kroimy w kostkę, wrzucamy je do miski z gotową masą na placki i mieszamy delikatnie łyżką, aby składniki się połączyły.
Masę na placki kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki bardzo dobrze smakują polane miodem, ale można je także podawać z cukrem pudrem, dżemem lub innym ulubionym sosem.