Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i pyszne - znakomite na obiad, śniadanie lub kolację
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 97
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 917
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 18904
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 97
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 917
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 18904
Składniki
W misce mieszamy mąkę z sodą, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. W osobnej misce miksujemy na gładką masę kefir z jajkami. Do mokrych składników wsypujemy stopniowo sypkie składniki, cały czas miksując (gdy masa jest zbyt gęsta, można dolać trochę mleka).
Ananasy kroimy w kostkę, wrzucamy je do miski z gotową masą na placki i mieszamy delikatnie łyżką, aby składniki się połączyły.
Masę na placki kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki bardzo dobrze smakują polane miodem, ale można je także podawać z cukrem pudrem, dżemem lub innym ulubionym sosem.