Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i pyszne - znakomite na obiad, śniadanie lub kolację
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1766
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1766
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
W misce mieszamy mąkę z sodą, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. W osobnej misce miksujemy na gładką masę kefir z jajkami. Do mokrych składników wsypujemy stopniowo sypkie składniki, cały czas miksując (gdy masa jest zbyt gęsta, można dolać trochę mleka).
Ananasy kroimy w kostkę, wrzucamy je do miski z gotową masą na placki i mieszamy delikatnie łyżką, aby składniki się połączyły.
Masę na placki kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki bardzo dobrze smakują polane miodem, ale można je także podawać z cukrem pudrem, dżemem lub innym ulubionym sosem.