Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, aromatyczne, siekane kotlety z kurczaka. Są bardzo proste i można je przygotować dzień wcześniej. Dobrze je podać z duszonymi czy grillowanymi warzywami, ulubioną surówką, a już idealnie będą smakować z ćwikłą czy duszoną marchewką
tasak do siekania miesa, patelnia, miska
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 387
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2895
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 387
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2895
Składniki
Mięso drobno posiekać ostrym nożem, tak, aby stworzyło kleistą konsystencje.
Dodać wszystkie przyprawy wraz z odciśniętą kajzerką i jajkiem, dobrze wymieszać, wymasować na puszystą masę. Odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.
Przed obróbką termiczną wyciągnąć mięso na pół godziny, aby nabrało temperatury pokojowej. Mokrymi dłońmi lub nasmarowanymi olejem formować zgrabne kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.