Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, aromatyczne, siekane kotlety z kurczaka. Są bardzo proste i można je przygotować dzień wcześniej. Dobrze je podać z duszonymi czy grillowanymi warzywami, ulubioną surówką, a już idealnie będą smakować z ćwikłą czy duszoną marchewką
tasak do siekania miesa, patelnia, miska
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7175
Składniki
Mięso drobno posiekać ostrym nożem, tak, aby stworzyło kleistą konsystencje.
Dodać wszystkie przyprawy wraz z odciśniętą kajzerką i jajkiem, dobrze wymieszać, wymasować na puszystą masę. Odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.
Przed obróbką termiczną wyciągnąć mięso na pół godziny, aby nabrało temperatury pokojowej. Mokrymi dłońmi lub nasmarowanymi olejem formować zgrabne kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.