Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, aromatyczne, siekane kotlety z kurczaka. Są bardzo proste i można je przygotować dzień wcześniej. Dobrze je podać z duszonymi czy grillowanymi warzywami, ulubioną surówką, a już idealnie będą smakować z ćwikłą czy duszoną marchewką
tasak do siekania miesa, patelnia, miska
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 111
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 54
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 311
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1439
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 111
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 54
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 311
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1439
Składniki
Mięso drobno posiekać ostrym nożem, tak, aby stworzyło kleistą konsystencje.
Dodać wszystkie przyprawy wraz z odciśniętą kajzerką i jajkiem, dobrze wymieszać, wymasować na puszystą masę. Odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.
Przed obróbką termiczną wyciągnąć mięso na pół godziny, aby nabrało temperatury pokojowej. Mokrymi dłońmi lub nasmarowanymi olejem formować zgrabne kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.