Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie mięsne z dodatkiem warzyw i pysznego sosu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Marchewkę oraz pietruszkę obieramy, kroimy w krążki.
6. Dodajemy do cebuli.
7. Papryki kroimy natomiast w paseczki.
8. Przekładamy do warzyw. 9. Doprawiamy solą i prużymy aż warzywa będą miękkie.
10. Dodajemy kurkumę, mieszamy.
11. Wlewamy sos, chwilę gotujemy.
12. Mięso układamy w naczyniu. 13. Na mięso wykładamy warzywa. 14. Danie gotowe. 15. Smacznego.