Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5793
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1128
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1189
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5793
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1128
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1189
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą. W salaterce wymieszać sos adżika lub ketchup, majonez, miód, musztardę, paprykę i przyprawę staropolską. Skrzydełka przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać z marynatą. Pozostawić na 2 godziny w lodówce. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzone oprószyć przyprawą i dodać masło. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać skrzydełka. Nadmiar marynaty wylać na skrzydełka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po 30 minutach pieczenia dołożyć na blaszkę ziemniaki. Skrzydełka i ziemniaki podać z surówką. Smacznego