Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4974
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 117
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1074
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4974
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 117
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1074
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą. W salaterce wymieszać sos adżika lub ketchup, majonez, miód, musztardę, paprykę i przyprawę staropolską. Skrzydełka przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać z marynatą. Pozostawić na 2 godziny w lodówce. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzone oprószyć przyprawą i dodać masło. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać skrzydełka. Nadmiar marynaty wylać na skrzydełka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po 30 minutach pieczenia dołożyć na blaszkę ziemniaki. Skrzydełka i ziemniaki podać z surówką. Smacznego