Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7152
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1438
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 320
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36254
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7152
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1438
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 320
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36254
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą. W salaterce wymieszać sos adżika lub ketchup, majonez, miód, musztardę, paprykę i przyprawę staropolską. Skrzydełka przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać z marynatą. Pozostawić na 2 godziny w lodówce. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzone oprószyć przyprawą i dodać masło. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać skrzydełka. Nadmiar marynaty wylać na skrzydełka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po 30 minutach pieczenia dołożyć na blaszkę ziemniaki. Skrzydełka i ziemniaki podać z surówką. Smacznego