Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący i niezwykle aromatyczny gulasz przyprawiony świeżą bazylią. Zasmakuje każdemu!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 21
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3053
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2748
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3382
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 21
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3053
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2748
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3382
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki, pieczarki kroimy w plastry, a czosnek i świeżą bazylię drobno siekamy. Wrzucamy wszystko do rondelka, podsmażamy do momentu aż warzywa zmiękną. Wówczas dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i zalewamy szklanką wody. Przykrywamy i dusimy ok. 1 h do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.