Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący i niezwykle aromatyczny gulasz przyprawiony świeżą bazylią. Zasmakuje każdemu!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 116
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 116
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki, pieczarki kroimy w plastry, a czosnek i świeżą bazylię drobno siekamy. Wrzucamy wszystko do rondelka, podsmażamy do momentu aż warzywa zmiękną. Wówczas dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i zalewamy szklanką wody. Przykrywamy i dusimy ok. 1 h do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.