Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący i niezwykle aromatyczny gulasz przyprawiony świeżą bazylią. Zasmakuje każdemu!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki, pieczarki kroimy w plastry, a czosnek i świeżą bazylię drobno siekamy. Wrzucamy wszystko do rondelka, podsmażamy do momentu aż warzywa zmiękną. Wówczas dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i zalewamy szklanką wody. Przykrywamy i dusimy ok. 1 h do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.