Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko w pysznym aromatycznym sosie z suszonymi pomidorami. 30 minut i obiad gotowy.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Grzyby zalej ciepłą wodą. Odstaw. Cebulę drobno posiekaj.Mięso opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w większą kostkę. Na rozgrzanym oleju podduś cebulę z odsączonymi grzybami(nie wylewki wody). Następnie dodaj zmiażdżone ząbki czosnku, pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory oraz pastę pomidorową. Smaż przez chwilę. Dodaj mięso. Wymieszaj i smaż przez 5 minut. Dodaj przyprawy (oprócz tymianku). Całość zalej bulionem oraz wodą z grzybków i dodaj 2 liście laurowe. . Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu do miękkości mięsa, około 20 minut. Teraz możesz dodać tymianek Sos zagęść mąka połączona zimna wodą. Doprowadź do wrzenia.