Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna zupa przywodząca na myśl wakacje, kiedy bób można kupić niemal wszędzie lub rwać jego strąki na własnej działce. Doskonale komponuje się z groszkiem ptysiowym, prażonymi ziarnami słonecznika lub mini grzankami. Dodatek nitek chilli sprawi, że będzie miała wykończenie z kulinarnym pazurem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 402
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 269
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1422
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 402
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 269
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1422
Składniki
Bób gotować przez 15 - 20 minut w osolonej wodzie, odcedzić, obrać i odstawić. Pora, ziemniaki i czosnek oczyścić, pokroić w dowolne kawałki; masło i oliwę rozgrzać w garnku, wrzucić pokrojone warzywa, przesmażać około 5 minut, zalać wodą, wrzucić kostki rosołowe i gotować do miękkości. Zdjąć z ognia, dorzucić bób (zostawić trochę ziaren do dekoracji), zblendować całość na gładką masę. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Jeśli zupa będzie za gęsta, należy dolać odrobinę wody i ponownie całość zagotować. Podawać udekorowaną bobem, groszkiem ptysiowym, prażonym słonecznikiem lub grzankami.