Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna zupa przywodząca na myśl wakacje, kiedy bób można kupić niemal wszędzie lub rwać jego strąki na własnej działce. Doskonale komponuje się z groszkiem ptysiowym, prażonymi ziarnami słonecznika lub mini grzankami. Dodatek nitek chilli sprawi, że będzie miała wykończenie z kulinarnym pazurem.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1035
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13608
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1035
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13608
Składniki
Bób gotować przez 15 - 20 minut w osolonej wodzie, odcedzić, obrać i odstawić. Pora, ziemniaki i czosnek oczyścić, pokroić w dowolne kawałki; masło i oliwę rozgrzać w garnku, wrzucić pokrojone warzywa, przesmażać około 5 minut, zalać wodą, wrzucić kostki rosołowe i gotować do miękkości. Zdjąć z ognia, dorzucić bób (zostawić trochę ziaren do dekoracji), zblendować całość na gładką masę. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Jeśli zupa będzie za gęsta, należy dolać odrobinę wody i ponownie całość zagotować. Podawać udekorowaną bobem, groszkiem ptysiowym, prażonym słonecznikiem lub grzankami.