Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-08-2014
Propozycja na zdrowe, smaczne i bardzo aromatyczne danie z łososiem w roli głównej.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 457
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 457
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Składniki
Filety z łososia myjemy, osuszamy i odcinamy skórę. Tak przygotowaną rybę obsypujemy z obu stron solą morską, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym tymiankiem i nacieramy przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Następnie filety wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę, tak aby mięso nabrało aromatu dodanych składników.
Po tym czasie łososia smażymy z obu stron na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Całość świetnie komponuje się z sałatką z rukoli otulonej dipem jogurtowo - czosnkowym oraz orzechowym smakiem prażonej kaszy jaglanej z dodatkiem świeżego koperku. Sam filet warto skropić sokiem z cytryny. Życzę smacznego! :)