Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-08-2014
Propozycja na zdrowe, smaczne i bardzo aromatyczne danie z łososiem w roli głównej.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 51
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 136
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 121
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 174
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 51
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 136
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 121
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 174
Składniki
Filety z łososia myjemy, osuszamy i odcinamy skórę. Tak przygotowaną rybę obsypujemy z obu stron solą morską, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym tymiankiem i nacieramy przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Następnie filety wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę, tak aby mięso nabrało aromatu dodanych składników.
Po tym czasie łososia smażymy z obu stron na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Całość świetnie komponuje się z sałatką z rukoli otulonej dipem jogurtowo - czosnkowym oraz orzechowym smakiem prażonej kaszy jaglanej z dodatkiem świeżego koperku. Sam filet warto skropić sokiem z cytryny. Życzę smacznego! :)