Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-08-2014
Propozycja na zdrowe, smaczne i bardzo aromatyczne danie z łososiem w roli głównej.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 427
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2996
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 427
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2996
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Składniki
Filety z łososia myjemy, osuszamy i odcinamy skórę. Tak przygotowaną rybę obsypujemy z obu stron solą morską, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym tymiankiem i nacieramy przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Następnie filety wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę, tak aby mięso nabrało aromatu dodanych składników.
Po tym czasie łososia smażymy z obu stron na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Całość świetnie komponuje się z sałatką z rukoli otulonej dipem jogurtowo - czosnkowym oraz orzechowym smakiem prażonej kaszy jaglanej z dodatkiem świeżego koperku. Sam filet warto skropić sokiem z cytryny. Życzę smacznego! :)