Do góry

Dania główne Przepis na:

Aromatyczny pstrąg z grilla z ziołami

Aromatyczny pstrąg z grilla z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 360 Ocena: 3919

Dodano:

Odsłon: 1206

Ryby z grilla to bardzo prosta i szybka potrawa. Nie wymagają wcześniejszego marynowania, a żeby były pyszne potrzeba niewiele składników. Generalnie wystarczy cytryna i świeże zioła, żeby wyczarować przepyszne danie. Aromatyczny pstrąg z grilla z ziołami, dzięki połączeniu świeżej kolendry, mięty i natki pietruszki, właśnie taki jest.

Składniki

  • 2 świeże wypatroszone pstrągi
  • 4 gałązki świeżej kolendry (u mnie po 2 gałązki wietnamskiej i „Confetti”)
  • 4 gałązki świeżej mięty (u mnie po 2 gałązki cytrynowa i waniliowa)
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 25 g masła
  • 1/2 cytryny
  • Sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na początku dokładnie myjemy ryby. Następnie osuszamy je ręcznikiem papierowym, solimy z każdej strony i w środku. Każdego pstrąga lekko skrapiamy z każdej strony sokiem z cytryny.

  2. Następnie wkładamy do środka po połowie masła. Później do środka każdego z nich dokładany po dwie gałązki kolendry, mięty i jedną gałązkę natki pietruszki.

  3. Każdego osobno zawijamy szczelnie w folię aluminiową. Grilliujemy około 25-30 minut.

    Podajemy z kawałkami cytryny.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń