Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita i szybka w wykonaniu potrawka z kurczaczkiem, coś dla wielbicieli kuchni azjatyckiej:)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 455
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2686
Polecam.
Odsłon: 483
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 718
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 455
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2686
Polecam.
Odsłon: 483
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 718
Składniki
Mięso myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. Wykonujemy marynatę z: 3 łyżek oleju, soku z 1/2 cytryny, 1 łyżeczki curry, 1 łyżeczki kurkumy, 1 łyżeczki imbiru, 1 łyżki sosu sojowego, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki białego pieprzu. Mieszamy i wkładamy do marynaty mięso, na minimum 30 minut (chociaż lepiej przygotować to wcześniej, im dłużej mięsko w marynacie, tym bardziej aromatyczne).
Do rozgrzanego woka, wkładamy mięso wraz z marynatą. Smażymy około 10 minut, mieszając w tym czasie, aby obsmażyło się z każdej strony. Następnie dodajemy mieszankę warzyw, pędy bambusa oraz kiełki fasoli mung. Delikatnie mieszamy i smażymy razem około 20 minut, do miękkości warzyw. Po tym czasie wlewamy mleko kokosowe i doprawiamy jeszcze 1 łyżeczką trawy cytrynowej, 1 łyżeczką curry, 1 łyżką sosu sojowego, odrobiną pieprzu i ewentualnie solą (jeśli ktoś lubi bardzo słone, mnie wystarczy już słony sos sojowy). Podajemy wedle upodobań z makaronem sojowym lub z ryżem. SMACZNEGO:)