Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe babeczki zapiekane z pietruszkowym pesto to danie z nutką słodyczy i wyrazistością aromatów użytych składników. Tak przygotowane mięsko jest soczyste, delikatne i smaczne. Mój mały eksperyment kulinarny, który bardzo posmakował :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy w bardzo drobniutką kosteczkę (około 1 cm). Pokrojone mięso obsypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Przygotowanie pesto: Natkę pietruszki drobno siekamy, przekładamy do miseczki oraz dodajemy miód, olej, sos sojowy i przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy do momentu uzyskania gęstej papki.
Tak przygotowane pesto przekładamy do miseczki z kawałkami kurczaka i dokładnie mieszamy. Powstały farsz przekładamy do foremek silikonowych (jak do pieczenia babeczek) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 25 minut. Drobiowe babeczki podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :) A tak drobiowa babeczka prezentuje się w przekroju: