Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4225
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154660
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1008
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 415
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4225
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154660
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1008
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 415
Składniki
Kajzerkę namoczyć,następnie odcisnąć.Czosnek obrać i posiekać. Do miski wkładamy mięso mielone kajzerką, jedno jajko,,4dag parmezanu i natką wszystko wyrabiamy następnie doprawiamy , solą,pieprzem i gałką. Formujemy kulki które ,obtaczamy w mące. Cebulę obieramy i siekamy.Grzyby pokroić.Grzyby i cebulę przesmażyć w rondlu na oleju rzepakowym..Dodajemy groszek i przecier pomidorowy( 2-3 łyżki odkładamy) gotujmy 10 minut. Wkładamy pulpeciki i gotujemy kilka minut. 2 jajka ugotować na twardo pokroić na plasterki. Mozzarelle pokroić w kostkę. Ryż wsypać do wrzącego bulionu,ugotować,następnie wymieszać z odłożonym przecierem dodać pół łyżki masła.3 jajka i reszkę parmezanu,wszystko wymieszać. 2/3 masy ryżowej wylepić dno i boki formy np słonecznika.. Do środka nałożyć pulpeciki z sosem,mozzarellę i plasterki jajek,przykryć pozostałym ryżem. Wierzch polewamy stopionym masłem.Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni