Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Kajzerkę namoczyć,następnie odcisnąć.Czosnek obrać i posiekać. Do miski wkładamy mięso mielone kajzerką, jedno jajko,,4dag parmezanu i natką wszystko wyrabiamy następnie doprawiamy , solą,pieprzem i gałką. Formujemy kulki które ,obtaczamy w mące. Cebulę obieramy i siekamy.Grzyby pokroić.Grzyby i cebulę przesmażyć w rondlu na oleju rzepakowym..Dodajemy groszek i przecier pomidorowy( 2-3 łyżki odkładamy) gotujmy 10 minut. Wkładamy pulpeciki i gotujemy kilka minut. 2 jajka ugotować na twardo pokroić na plasterki. Mozzarelle pokroić w kostkę. Ryż wsypać do wrzącego bulionu,ugotować,następnie wymieszać z odłożonym przecierem dodać pół łyżki masła.3 jajka i reszkę parmezanu,wszystko wymieszać. 2/3 masy ryżowej wylepić dno i boki formy np słonecznika.. Do środka nałożyć pulpeciki z sosem,mozzarellę i plasterki jajek,przykryć pozostałym ryżem. Wierzch polewamy stopionym masłem.Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni