Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ziemniaczana upieczona z dodatkiem wędzonego boczku i kiełbasy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14437
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1685
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16557
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6648
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14437
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1685
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16557
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6648
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, pulpę lekko odciskamy z wody przez tetrową pieluszkę. Do pulpy wbijamy jajka, dodajemy suche przyprawy, mąkę i pokrojony w kostkę wędzony boczek z kiełbasą i cebulę (boczek z kiełbasą i cebulą można podsmażyć), całość mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, dno polewamy łyżką oleju. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę ziemniaczaną, równamy i polewamy łyżką oleju po wierzchu. Formę z masą ziemniaczaną wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, do ładnego zarumienienia się babki ziemniaczanej. Po upieczeniu babkę możemy konsumować na gorąco lub ostudzoną i podsmażaną na patelni. Smacznego !!!