Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ziemniaczana upieczona z dodatkiem wędzonego boczku i kiełbasy.
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 215
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 76
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28939
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33614
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2507
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 215
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 76
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28939
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33614
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2507
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, pulpę lekko odciskamy z wody przez tetrową pieluszkę. Do pulpy wbijamy jajka, dodajemy suche przyprawy, mąkę i pokrojony w kostkę wędzony boczek z kiełbasą i cebulę (boczek z kiełbasą i cebulą można podsmażyć), całość mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, dno polewamy łyżką oleju. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę ziemniaczaną, równamy i polewamy łyżką oleju po wierzchu. Formę z masą ziemniaczaną wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, do ładnego zarumienienia się babki ziemniaczanej. Po upieczeniu babkę możemy konsumować na gorąco lub ostudzoną i podsmażaną na patelni. Smacznego !!!