Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ziemniaczana upieczona z dodatkiem wędzonego boczku i kiełbasy.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 517
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 229
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 96
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 61
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12299
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 517
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 229
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 96
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 61
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12299
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, pulpę lekko odciskamy z wody przez tetrową pieluszkę. Do pulpy wbijamy jajka, dodajemy suche przyprawy, mąkę i pokrojony w kostkę wędzony boczek z kiełbasą i cebulę (boczek z kiełbasą i cebulą można podsmażyć), całość mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, dno polewamy łyżką oleju. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę ziemniaczaną, równamy i polewamy łyżką oleju po wierzchu. Formę z masą ziemniaczaną wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, do ładnego zarumienienia się babki ziemniaczanej. Po upieczeniu babkę możemy konsumować na gorąco lub ostudzoną i podsmażaną na patelni. Smacznego !!!