Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora wykopek ziemniaków się zaczęła, zatem sezon ziemniaczany czas zacząć :) Na początek sezonu ziemniaczanego postanowiłam upiec prawdziwą babkę ziemniaczaną. Upieczona babka jest bardzo smaczna na drugi dzień, podsmażona na oleju, podana z kwaśną , gęstą śmietaną i bazylią :) Polecam :)
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 160
Pierożki inspirowane pielmieni i kołdunami i chinkali. Po ugryzieniu pierożka...
Odsłon: 4978
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty,...
Odsłon: 140
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1843
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 160
Pierożki inspirowane pielmieni i kołdunami i chinkali. Po ugryzieniu pierożka...
Odsłon: 4978
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty,...
Odsłon: 140
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1843
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Dodajemy sól, mąkę, kaszę manną.
Wbijamy jajka.
Dodajemy pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę i cebulę.
Gdy boczek, kiełbasa i cebula się podsmaży, dodajemy całą zawartość z patelni do ciasta i dokładnie mieszamy.
Smarujemy formę silikonową tłuszczem, wlewamy chochlą ciasto i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy na drugiej półce od dołu z termoobiegiem 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Musimy także piec do ładnego zarumienienia się babki.
Upieczoną babkę studzimy.
Ostudzoną babkę wyjmujemy z formy. Przykrywamy telerzem formę i razem z talerzem odwracamy do góry dnem,babka sama wyjdzie z formy.
Babka ziemniaczana w przekroju.
Babka smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Usmażoną babkę podajemy z kwaśną , gęstą śmietaną i bazylią. Smacznego !!!