Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora wykopek ziemniaków się zaczęła, zatem sezon ziemniaczany czas zacząć :) Na początek sezonu ziemniaczanego postanowiłam upiec prawdziwą babkę ziemniaczaną. Upieczona babka jest bardzo smaczna na drugi dzień, podsmażona na oleju, podana z kwaśną , gęstą śmietaną i bazylią :) Polecam :)
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Dodajemy sól, mąkę, kaszę manną.
Wbijamy jajka.
Dodajemy pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę i cebulę.
Gdy boczek, kiełbasa i cebula się podsmaży, dodajemy całą zawartość z patelni do ciasta i dokładnie mieszamy.
Smarujemy formę silikonową tłuszczem, wlewamy chochlą ciasto i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy na drugiej półce od dołu z termoobiegiem 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Musimy także piec do ładnego zarumienienia się babki.
Upieczoną babkę studzimy.
Ostudzoną babkę wyjmujemy z formy. Przykrywamy telerzem formę i razem z talerzem odwracamy do góry dnem,babka sama wyjdzie z formy.
Babka ziemniaczana w przekroju.
Babka smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Usmażoną babkę podajemy z kwaśną , gęstą śmietaną i bazylią.
Smacznego !!!
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 80
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 302
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6199
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 80
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 302
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6199
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Dodajemy sól, mąkę, kaszę manną.
Wbijamy jajka.
Dodajemy pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę i cebulę.
Gdy boczek, kiełbasa i cebula się podsmaży, dodajemy całą zawartość z patelni do ciasta i dokładnie mieszamy.
Smarujemy formę silikonową tłuszczem, wlewamy chochlą ciasto i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy na drugiej półce od dołu z termoobiegiem 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Musimy także piec do ładnego zarumienienia się babki.
Upieczoną babkę studzimy.
Ostudzoną babkę wyjmujemy z formy. Przykrywamy telerzem formę i razem z talerzem odwracamy do góry dnem,babka sama wyjdzie z formy.
Babka ziemniaczana w przekroju.
Babka smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Usmażoną babkę podajemy z kwaśną , gęstą śmietaną i bazylią. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Faszerowany kotlet mielony
Dania główne
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Dania główne
Szybkie danie z grilla
Dania główne
Kluski ruskie
Faszerowany kotlet mielony
Wymyśliłem go w pięć minut, podałem go dzisiaj na obiad.
Odsłon: 24
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Odsłon: 102