Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora wykopek ziemniaków się zaczęła, zatem sezon ziemniaczany czas zacząć :) Na początek sezonu ziemniaczanego postanowiłam upiec prawdziwą babkę ziemniaczaną. Upieczona babka jest bardzo smaczna na drugi dzień, podsmażona na oleju, podana z kwaśną , gęstą śmietaną i bazylią :) Polecam :)
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 67
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 51
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 545
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 745
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 67
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 51
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 545
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 745
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Dodajemy sól, mąkę, kaszę manną.
Wbijamy jajka.
Dodajemy pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę i cebulę.
Gdy boczek, kiełbasa i cebula się podsmaży, dodajemy całą zawartość z patelni do ciasta i dokładnie mieszamy.
Smarujemy formę silikonową tłuszczem, wlewamy chochlą ciasto i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy na drugiej półce od dołu z termoobiegiem 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Musimy także piec do ładnego zarumienienia się babki.
Upieczoną babkę studzimy.
Ostudzoną babkę wyjmujemy z formy. Przykrywamy telerzem formę i razem z talerzem odwracamy do góry dnem,babka sama wyjdzie z formy.
Babka ziemniaczana w przekroju.
Babka smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Usmażoną babkę podajemy z kwaśną , gęstą śmietaną i bazylią. Smacznego !!!