Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiana przez wielu smakoszy potraw z ziemniaków :) czyli, babka ziemniaczana :) Pyszne danie podane z zimnym zsiadłym mlekiem, lub gęstą śmietaną.
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia, forma keksowa duża,
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 739
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1536
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 739
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1536
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14017
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, ser żółty, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy. W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaski i cebulę. Gdy się podsmażą, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień. Smacznego !!!