Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiana przez wielu smakoszy potraw z ziemniaków :) czyli, babka ziemniaczana :) Pyszne danie podane z zimnym zsiadłym mlekiem, lub gęstą śmietaną.
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia, forma keksowa duża,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2020
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5400
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2020
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5400
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, ser żółty, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy. W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaski i cebulę. Gdy się podsmażą, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień. Smacznego !!!