Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie na obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1452
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2975
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1060
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1833
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1452
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2975
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1060
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1833
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć z nadmiaru soku. Następnie połączyć z posiekaną cebulą, namoczoną odciśniętą bułką, mięsem, wbić jajko, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą, górę obłożyć plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia.