Do góry

Dania główne Przepis na:

Babka ziemniaczana z mięsem

Babka ziemniaczana z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18847

Dodano:

Odsłon: 3543

Sycące i smaczne danie na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Babka ziemniaczana z mięsem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć z nadmiaru soku. Następnie połączyć z posiekaną cebulą, namoczoną odciśniętą bułką, mięsem, wbić jajko, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą, górę obłożyć plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń