Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiana przez wielu smakoszy potraw z ziemniaków, babka ziemniaczana z podsmażonym wędzonym boczkiem, kiełbasą i cebulą.
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1233
Polecam na kolację.
Odsłon: 152
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 131
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 143
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1233
Polecam na kolację.
Odsłon: 152
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 131
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 143
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, lekko odciskamy z wody, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy. W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaskę i cebulę. Gdy się podsmażą, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień. Smacznego !!!