Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiana przez wielu smakoszy potraw z ziemniaków, babka ziemniaczana z podsmażonym wędzonym boczkiem, kiełbasą i cebulą.
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2668
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4721
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102224
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2668
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4721
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102224
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, lekko odciskamy z wody, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy. W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaskę i cebulę. Gdy się podsmażą, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień. Smacznego !!!