Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-10-2015
pyszny, smaczny, syty jesienny obiad..............SMACZNEGO!!!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2369
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3373
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1422
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2369
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3373
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1422
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Składniki
obrane ziemniaki dokładnie rozdrobnić w pojemniku rozdrabniacza, dodać mąkę, kucharka, czosnek, pieprz, jajka, garam masala i dokładnie wymieszać
naczynie żaroodporne 22 cm wysmarowac masłem, obsypac tartą bułką, na dnie i bokach poukładac plastry szynki
wlać masę ziemniaczaną, na wierzchu poukładać cztery plastry
piec w 180 C około 45 minut, grzanie góra/dół, pod koniec mozna przykryc folią, aby wierzch się mocno nie spiekł, kroić lekko przestudzone
podgrzybki oczyścic, zagotowac z 5 minut, wylać na durszlak i opłukać zimną wodą, na maśle zeszklić cebulę z solą, dodać grzyby, pieprz, przyprawę w płynie,1/2 szklanki wody, śmietanę i dusić z 15 minut co jakiś czas mieszając, dodac koperek posiekany
porcję babki podać z sosem