Do góry

Dania główne Przepis na:

Babka ziemniaczana z Wileńszczyzny

Babka ziemniaczana z Wileńszczyzny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18843

Dodano:

Odsłon: 16102

Zdrowy i smaczny obiadek.

Składniki

  • 1,2 kg ziemniaków
  • ½ kg wędzonego boczku
  • 2 białe cebule
  • 2 jajka
  • 3 łyżki grysiku
  • sól do smaku
  • tłuszcz do formy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka ziemniaczana z Wileńszczyzny

Przygotowanie

  1. Składniki:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć, dodać jajka z grysikiem i wymieszać dokładnie ręką. Boczek pokroić, przysmażyć, dodać posiekaną cebulę i zrumienić. Ziemniaki wymieszać z boczkiem i cebulą, przyprawić solą do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem i zapiec w temperaturze 200 stopni przez około pół godziny. Gdy babka się zarumieni, podawać na ciepło ze śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń