Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wyszło bardzo smaczne no i syte:)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 165
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 188
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1950
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 165
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 188
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1950
Składniki
Ryż ugotować al dente. Bakłażany przekroić wzdłuż,nasolić i zostawić na 40min.by puściły wodę,którą potem spłukujemy i osuszamy. Na patelni usmażyć wszystkie warzywa pokrojone w kostkę ,pomidory obrać ze skórki. Warzywa wymieszać z ryżem,doprawić kurkumą,curry,papryką,wegetą do smaku. Zimne nakładać na bakłażany i dać do zapiekania w 190st.góra dół.na 40min-50min. Po tym czasie wyjąć,posypać startym serem żółtym i zapiekać do jego rozpuszczenia. Posypać koperkiem.
Smacznego życzę!