Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na smaczny obiad.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 367
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6592
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 142
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 367
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6592
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 142
Składniki
Wykonanie: Bakłażan kroimy w niedużą kostkę, solimy i odstawiamy na 10 minut. Następnie opłukujemy pod zimną wodą i dokładnie osuszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy drobno posiekaną cebulę i podsmażamy aż zmięknie. Dodajemy bakłażan i podsmażamy około 10- minut co jakiś czas mieszając. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze przez 3 minuty. Doprawiamy, dodajemy pokrojonego łososia w plasterki i mieszamy. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu, mieszamy z bakłażanem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.