Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny warzywny posiłek, smakuje dzieciom i dorosłym. Może być daniem głównym i śniadaniem, na kolację raczej za ciężkie. Jemy oczami – czyli estetyka podania ma znaczenie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 150
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2683
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 836
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1606
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14276
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 150
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2683
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 836
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1606
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14276
Składniki
Bakłażany nacinamy nożem tworząc otwór w pantofelku i wydrążamy środek. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę grubiej siekamy, wydrążonego bakłażana kroimy w 1,5 cm kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy marchewkę, cebulę, kostkę bakłażana , posiekane suszone pomidory , połówki oliwek i przyprawy. Wszystko przesmażamy około 10-15 minut. Pantofelek z bakłażana smarujemy olejem, środek solimy ,pieprzymy i nadziewamy przesmażonymi warzywami i kawałkami sera. Pantofelki pieczemy w 180 C przez około 30 minut. Po upieczeniu dekorujemy listkami bazylii i kwiatkami np. z pomidora i oliwki.