Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny warzywny posiłek, smakuje dzieciom i dorosłym. Może być daniem głównym i śniadaniem, na kolację raczej za ciężkie. Jemy oczami – czyli estetyka podania ma znaczenie.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Bakłażany nacinamy nożem tworząc otwór w pantofelku i wydrążamy środek. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę grubiej siekamy, wydrążonego bakłażana kroimy w 1,5 cm kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy marchewkę, cebulę, kostkę bakłażana , posiekane suszone pomidory , połówki oliwek i przyprawy. Wszystko przesmażamy około 10-15 minut. Pantofelek z bakłażana smarujemy olejem, środek solimy ,pieprzymy i nadziewamy przesmażonymi warzywami i kawałkami sera. Pantofelki pieczemy w 180 C przez około 30 minut. Po upieczeniu dekorujemy listkami bazylii i kwiatkami np. z pomidora i oliwki.