Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały zdrowy obiad, prościej i smaczniej się nie da... bakłażany z piekarnika wyszły genialnie. Nie trzeba ich wcześniej solić, nie są gorzkie, są pyszne. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a można mieć cudowny obiad za niewielkie pieniądze. Polecam :-)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 331
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2757
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 894
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14444
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 331
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2757
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 894
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14444
Składniki
Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, naciąć nożem w kratkę tak, żeby nie uszkodzić skórki. Przygotować olej lub oliwę zmieszaną z przeciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i siekaną zieleniną. Bakłażany ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posolić i wmasować sól w miąższ, następnie na górze rozprowadzić oliwę. Piec w 200 stopniach przez ok. 30-40 minut do zrumienienia. Tyle wystarczy, żeby delektować się ich cudownym smakiem :-) SMACZNEGO!!!