Do góry

Dania główne Przepis na:

Bakłażany z piekarnika

Bakłażany z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 2117

Dodano:

Odsłon: 586

Wspaniały zdrowy obiad, prościej i smaczniej się nie da... bakłażany z piekarnika wyszły genialnie. Nie trzeba ich wcześniej solić, nie są gorzkie, są pyszne. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a można mieć cudowny obiad za niewielkie pieniądze. Polecam :-)

Składniki

  • bakłażany (najlepiej takie mniejsze)
  • oliwa lub olej
  • kilka ząbków czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • siekana zielenina np. pietruszka, koperek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bakłażany z piekarnika

Przygotowanie

  1. Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, naciąć nożem w kratkę tak, żeby nie uszkodzić skórki.

    Przygotować olej lub oliwę zmieszaną z przeciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i siekaną zieleniną.

    Bakłażany ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posolić i wmasować sól w miąższ, następnie na górze rozprowadzić oliwę.

    Piec w 200 stopniach przez ok. 30-40 minut do zrumienienia. Tyle wystarczy, żeby delektować się ich cudownym smakiem :-)


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń