Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Punkt obowiązkowy nad polskim morzem. Smaki lata!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36824
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36824
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Nie wiem, który to podgatunek flądry, ale smakują bardzo podobnie. Najlepsze są tuszki, oczyszczone i odgłowione. Trzeba je jeszcze wyszorować nową gąbka- twardszą stroną.
Flądry obtoczyłam w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smażyłam na rumiano z obu stron. Posoliłam przed podanie po wierzchu i według uznania w trakcie konsumpcji.
Smacznego :)