Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Punkt obowiązkowy nad polskim morzem. Smaki lata!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116298
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7935
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1487
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116298
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7935
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1487
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Składniki
Nie wiem, który to podgatunek flądry, ale smakują bardzo podobnie. Najlepsze są tuszki, oczyszczone i odgłowione. Trzeba je jeszcze wyszorować nową gąbka- twardszą stroną.
Flądry obtoczyłam w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smażyłam na rumiano z obu stron. Posoliłam przed podanie po wierzchu i według uznania w trakcie konsumpcji.
Smacznego :)