Do góry

Dania główne Przepis na:

Bałtycka flądra

Bałtycka flądra

Autor:

Przepisów i artykułów: 895 Ocena: 18207

Dodano:

Odsłon: 1022

Punkt obowiązkowy nad polskim morzem. Smaki lata!

Składniki

  • flądra 1 szt na osobę
  • panierka: jajo, mąką, bułka tarta
  • Sól
  • Olej rzepakowy do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bałtycka flądra

Przygotowanie

  1. Nie wiem, który to podgatunek flądry, ale smakują bardzo podobnie.
    Najlepsze są tuszki, oczyszczone i odgłowione.
    Trzeba je jeszcze wyszorować nową gąbka- twardszą stroną.

  2. Flądry obtoczyłam w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smażyłam na rumiano z obu stron. Posoliłam przed podanie po wierzchu i według uznania w trakcie konsumpcji.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 08 sierpnia Czesto gosci na naszym stole, w róznych wersjach. Pyszna rybka. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 sierpnia Rybka zawsze pyszna, a tak tym bardziej.
Tak przy okazji nie wiem dlaczego dawniej mówiło się: "Ty flądro" hehehe, ale czasy się zmieniają ;)
Odpowiedzi: 11 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 06 sierpnia Wygląda jak smaczna opcja na dzisiejszy obiad... Musimy też wtrącić pozakulinarną dygresję i nieśmiało przyznać, że jesteśmy fanami tych pięknych, niebieskich talerzy ;) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń