Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla wegetarian, ale nie tylko. Po prostu smaczne jedzonko.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 100
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4203
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8678
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 100
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4203
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8678
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu. Do kaszy dodać rozkruszony twaróg oraz jajko. Dokładnie pomieszać. Dodać mąkę pszenną i wyrobić masę. Przy pomocy łyżki nabierać porcję masy, prowadzić po ściance naczynia i wkładać do gotującej się osolonej wody. Powtarzać czynność do wyczerpania masy. Krótko gotować. Kluski wyłowić łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. Brukselkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowaną pozostawić na sicie żeby obciekła z wody. Na patelni rozpuścić masło. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Lekko podsmażyć. Dodać ugotowaną brukselkę pokrojoną na mniejsze części. Na wolnym ogniu lekko posmażyć, żeby nabrała rumianego koloru. Brukselkę podać z ciepłymi gryczanymi leniwymi polaną masełkiem czosnkowym. Smacznego