Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla wegetarian, ale nie tylko. Po prostu smaczne jedzonko.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1489
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1489
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu. Do kaszy dodać rozkruszony twaróg oraz jajko. Dokładnie pomieszać. Dodać mąkę pszenną i wyrobić masę. Przy pomocy łyżki nabierać porcję masy, prowadzić po ściance naczynia i wkładać do gotującej się osolonej wody. Powtarzać czynność do wyczerpania masy. Krótko gotować. Kluski wyłowić łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. Brukselkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowaną pozostawić na sicie żeby obciekła z wody. Na patelni rozpuścić masło. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Lekko podsmażyć. Dodać ugotowaną brukselkę pokrojoną na mniejsze części. Na wolnym ogniu lekko posmażyć, żeby nabrała rumianego koloru. Brukselkę podać z ciepłymi gryczanymi leniwymi polaną masełkiem czosnkowym. Smacznego