Barszcz czerwony z buraków kiszonych idealny na święta, przepis prosty w wykonaniu. Do barszczu polecam puree ziemniaczane, uszka z grzybami czy pierogi z kapustą i grzybami.
Barszcz czerwony wigilijny z kiszonych buraków.
Składniki
- Kiszone buraki z sokiem 1,4 ml.
- Woda 3,5 l.
- Marchew 6 szt.
- Pietruszka 2 szt.
- Seler 1/2 szt.
- Por 1 szt.
- Cebula duża 3 szt.
- Grzyby suszone garść.
- Pieprz do smaku.
- Cukier do smaku.
- Cytryna do smaku.
- Czosnek 6 ząbków.
Składniki
- Kiszone buraki z sokiem 1,4 ml.
- Woda 3,5 l.
- Marchew 6 szt.
- Pietruszka 2 szt.
- Seler 1/2 szt.
- Por 1 szt.
- Cebula duża 3 szt.
- Grzyby suszone garść.
- Pieprz do smaku.
- Cukier do smaku.
- Cytryna do smaku.
- Czosnek 6 ząbków.

Etapy przygotowania
Jeżeli kiszone buraki są już ukiszone to dobrze, a jeżeli nie to zapraszam po przepis na mój kanał. Jedną cebulę podsmażamy na olej aż będzie złocista. Grzyby moczymy w wodzie kilka godzin. Do garnka wlewamy zimną wodę i wrzucamy wszystkie warzywa, grzyby i podsmażoną cebulę, następnie gotujemy całość ok 1 godziny. Powstały bulion przecedzamy i wrzucamy do niego kiszone buraki. Całość stawiamy na gaz i podgrzewamy aż barszcz będzie gorący ale nie zagotowany. Na koniec można całość dopieprzyć, dolać sok z cytryny bądź dodać trochę cukru. Gotowe !!!! Wszystkie przyprawy: czosnek, ziele angielskie, majeranek, pieprz w ziarnach, sól znajdują się w kiszonych burakach, dlatego nie ma potrzeby powielania przypraw w bulionie.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 347

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 422

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 816
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 347

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 422

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 816



Składniki
- Kiszone buraki z sokiem 1,4 ml.
- Woda 3,5 l.
- Marchew 6 szt.
- Pietruszka 2 szt.
- Seler 1/2 szt.
- Por 1 szt.
- Cebula duża 3 szt.
- Grzyby suszone garść.
- Pieprz do smaku.
- Cukier do smaku.
- Cytryna do smaku.
- Czosnek 6 ząbków.
Jeżeli kiszone buraki są już ukiszone to dobrze, a jeżeli nie to zapraszam po przepis na mój kanał. Jedną cebulę podsmażamy na olej aż będzie złocista. Grzyby moczymy w wodzie kilka godzin. Do garnka wlewamy zimną wodę i wrzucamy wszystkie warzywa, grzyby i podsmażoną cebulę, następnie gotujemy całość ok 1 godziny. Powstały bulion przecedzamy i wrzucamy do niego kiszone buraki. Całość stawiamy na gaz i podgrzewamy aż barszcz będzie gorący ale nie zagotowany. Na koniec można całość dopieprzyć, dolać sok z cytryny bądź dodać trochę cukru. Gotowe !!!! Wszystkie przyprawy: czosnek, ziele angielskie, majeranek, pieprz w ziarnach, sól znajdują się w kiszonych burakach, dlatego nie ma potrzeby powielania przypraw w bulionie.