Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony z buraków kiszonych idealny na święta, przepis prosty w wykonaniu. Do barszczu polecam puree ziemniaczane, uszka z grzybami czy pierogi z kapustą i grzybami.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3673
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 880
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34189
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 545
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3673
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 880
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34189
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 545
Składniki
Jeżeli kiszone buraki są już ukiszone to dobrze, a jeżeli nie to zapraszam po przepis na mój kanał. Jedną cebulę podsmażamy na olej aż będzie złocista. Grzyby moczymy w wodzie kilka godzin. Do garnka wlewamy zimną wodę i wrzucamy wszystkie warzywa, grzyby i podsmażoną cebulę, następnie gotujemy całość ok 1 godziny. Powstały bulion przecedzamy i wrzucamy do niego kiszone buraki. Całość stawiamy na gaz i podgrzewamy aż barszcz będzie gorący ale nie zagotowany. Na koniec można całość dopieprzyć, dolać sok z cytryny bądź dodać trochę cukru. Gotowe !!!! Wszystkie przyprawy: czosnek, ziele angielskie, majeranek, pieprz w ziarnach, sól znajdują się w kiszonych burakach, dlatego nie ma potrzeby powielania przypraw w bulionie.