Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony z buraków kiszonych idealny na święta, przepis prosty w wykonaniu. Do barszczu polecam puree ziemniaczane, uszka z grzybami czy pierogi z kapustą i grzybami.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 194
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22433
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 220
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 194
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22433
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 220
Składniki
Jeżeli kiszone buraki są już ukiszone to dobrze, a jeżeli nie to zapraszam po przepis na mój kanał. Jedną cebulę podsmażamy na olej aż będzie złocista. Grzyby moczymy w wodzie kilka godzin. Do garnka wlewamy zimną wodę i wrzucamy wszystkie warzywa, grzyby i podsmażoną cebulę, następnie gotujemy całość ok 1 godziny. Powstały bulion przecedzamy i wrzucamy do niego kiszone buraki. Całość stawiamy na gaz i podgrzewamy aż barszcz będzie gorący ale nie zagotowany. Na koniec można całość dopieprzyć, dolać sok z cytryny bądź dodać trochę cukru. Gotowe !!!! Wszystkie przyprawy: czosnek, ziele angielskie, majeranek, pieprz w ziarnach, sól znajdują się w kiszonych burakach, dlatego nie ma potrzeby powielania przypraw w bulionie.