Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to danie posunęła mi znajoma z grupy kulinarnej. Danusia prowadzi bloga - mojewypiekiinietylko. Ja go troszkę zmodyfikowałem. Zwolennicy śledzia powinni wypróbować. Doskonale nadaje się na upalne dni jako chłodnik. Podajemy z pieczywem, bądź z ziemniakami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4911
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9650
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1434
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4911
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9650
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1434
Składniki
W garnku zagotowałem ½ litra wody z octem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem i cukrem. Cebulę pokroiłem dość grubo w półtalarki. Gdy woda z przyprawami się zagotowała odstawiłem garnek z kuchenki, dodałem pokrojoną cebulę i odstawiłem do całkowitego ostudzenia. Filety pokroiłem na ok. 1 cm paski i zalałem zimną zalewą octową. Odstawiłem na ok. 3 godziny. Zalewę octową odlałem do miski, dodałem do niej śmietanę, wymieszałem. Doprawiłem cukrem i pieprzem. Smak ma być zrównoważony – słono-słodko-kwaśny. Dodałem odłożone śledzie z cebulą, wymieszałem. Gotowy barszcz śledziowy schłodziłem w lodówce.