Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla grzybowych ???? smakoszy, to danie idealne ????, dodatkowo w przygotowaniu, ekspresowe i banalne.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13226
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 555
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 61
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13226
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 555
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 61
Składniki
Oczyszczone i osuszone boczniaki (same kapelusze, bez nóżek) kroimy na paski, a cebulę w kostkę. Pasternak obieramy za pomocą nożyka, a następnie na bardzo cienkie plasterki. Układamy je, jeden na drugim i kroimy na paski o szerokości ok. 2 cm. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. W tym samym czasie, przygotowujemy pozostałe składniki.
Równocześnie na dwóch patelniach rozgrzewamy po dwie łyżki oleju. Na jednej podsmażamy cebulę z pasternakiem, z dodatkiem cukru i soli. Na drugiej podsmażamy boczniaki. Rada: boczniaki dodajemy na rozgrzany olej i pozostawiamy, aż się podsmaży, następnie odwracamy. Makaron mieszamy z cebulą, pasternakiem, grzybami, doprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku. Podajemy z pietruszką i startym serem.