Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla grzybowych ???? smakoszy, to danie idealne ????, dodatkowo w przygotowaniu, ekspresowe i banalne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Składniki
Oczyszczone i osuszone boczniaki (same kapelusze, bez nóżek) kroimy na paski, a cebulę w kostkę. Pasternak obieramy za pomocą nożyka, a następnie na bardzo cienkie plasterki. Układamy je, jeden na drugim i kroimy na paski o szerokości ok. 2 cm. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. W tym samym czasie, przygotowujemy pozostałe składniki.
Równocześnie na dwóch patelniach rozgrzewamy po dwie łyżki oleju. Na jednej podsmażamy cebulę z pasternakiem, z dodatkiem cukru i soli. Na drugiej podsmażamy boczniaki. Rada: boczniaki dodajemy na rozgrzany olej i pozostawiamy, aż się podsmaży, następnie odwracamy. Makaron mieszamy z cebulą, pasternakiem, grzybami, doprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku. Podajemy z pietruszką i startym serem.