Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla grzybowych ???? smakoszy, to danie idealne ????, dodatkowo w przygotowaniu, ekspresowe i banalne.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 67
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 501
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 111
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 67
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 501
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 111
Składniki
Oczyszczone i osuszone boczniaki (same kapelusze, bez nóżek) kroimy na paski, a cebulę w kostkę. Pasternak obieramy za pomocą nożyka, a następnie na bardzo cienkie plasterki. Układamy je, jeden na drugim i kroimy na paski o szerokości ok. 2 cm. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. W tym samym czasie, przygotowujemy pozostałe składniki.
Równocześnie na dwóch patelniach rozgrzewamy po dwie łyżki oleju. Na jednej podsmażamy cebulę z pasternakiem, z dodatkiem cukru i soli. Na drugiej podsmażamy boczniaki. Rada: boczniaki dodajemy na rozgrzany olej i pozostawiamy, aż się podsmaży, następnie odwracamy. Makaron mieszamy z cebulą, pasternakiem, grzybami, doprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku. Podajemy z pietruszką i startym serem.