Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną i spędzić trochę czasu w kuchni. Potrawa nie jest zbyt ostra.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Składniki
Wołowinę kroimy w cienkie paski o wrzucamy na 2 łyżki oleju w szybkowarze na program saute'.
W tym czasie obieramy i kroimy w paski cebulę oraz pieczarki.
Kiedy sok z wołowiny się wysmaży, dodajemy cebulę
W tym czasie, kiedy cebula się smaży, kroimy w drobną kostkę papryczki
Dodajemy papryczki do rumieniacej się cebuli zaraz po pokrojeniu.
Dorzucamy pieczarki i dodajemy resztę oleju.
W tym czasie, kiedy pieczarki się smażą, obieramy marchew oraz pietruszkę i kroimy w najpierw w podłużne paski, a potem paski w poprzek.
Dodajemy marchew i pietruszkę do szybkowaru.
Do wszystkiego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy szybko.
Zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz, szczyptę soli, czosnek przepuszczony przez praskę, po czym zamykamy pokrywę i gotujemy na programie "mięso" (35 minut)
Po odkryciu pokrywy po odparowaniu dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę , i jeśli trzeba, doprawiamy solą. Dodajemy śmietanę wg własnego smaku. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub makaronem.