Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną i spędzić trochę czasu w kuchni. Potrawa nie jest zbyt ostra.
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 87
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 100
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 87
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 100
Składniki
Wołowinę kroimy w cienkie paski o wrzucamy na 2 łyżki oleju w szybkowarze na program saute'.
W tym czasie obieramy i kroimy w paski cebulę oraz pieczarki.
Kiedy sok z wołowiny się wysmaży, dodajemy cebulę
W tym czasie, kiedy cebula się smaży, kroimy w drobną kostkę papryczki
Dodajemy papryczki do rumieniacej się cebuli zaraz po pokrojeniu.
Dorzucamy pieczarki i dodajemy resztę oleju.
W tym czasie, kiedy pieczarki się smażą, obieramy marchew oraz pietruszkę i kroimy w najpierw w podłużne paski, a potem paski w poprzek.
Dodajemy marchew i pietruszkę do szybkowaru.
Do wszystkiego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy szybko.
Zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz, szczyptę soli, czosnek przepuszczony przez praskę, po czym zamykamy pokrywę i gotujemy na programie "mięso" (35 minut)
Po odkryciu pokrywy po odparowaniu dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę , i jeśli trzeba, doprawiamy solą. Dodajemy śmietanę wg własnego smaku. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub makaronem.