Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowane wcześniej i posmarowane bejcą.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5588
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1075
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5588
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1075
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1506
Składniki
Udka ugotowałam w osolonej wodzie z liśćmi i zielem angielskim- 1h. Bulion można wykorzystać jako bazę zupy.
Udka polała sosami, miodem, posypałam chili. Nie mieszałam zbytnio, tylko przełożyłam do torebki foliowej przeznaczonej do przechowywania żywności i zostawiłam zawiązaną w lodówce. Potem wykładałam na rozgrzanym grillu i opiekałam do zrumienienia.
Podałam z grilowaną kukurydzą i sałatka ziemniaczana z piklami, z młodymi ziemniakami: https://smaker.pl/przepis-salatka-ziemniaczana-z-piklami,171223,fafiatko.html https://smaker.pl/przepis-kukurydza-z-grilla,174420,fafiatko.html Smacznego :)