Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortille z rybą i sosem tatarskim będą świetną propozycją obiadową - nie tylko na piątek. Gwarantujemy, że nie raz powrócicie do tego przepisu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27335
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27335
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Przygotuj sos tatarski. Pieczarki i ogórki odsącz z nadmiernej ilości zalewy. Pokrój je bardzo drobno, tak jak cebulkę. Składniki te przełóż do większej miski i dodaj majonez, musztardę, śmietanę, sok z cytryny, cukier, pieprz i sól. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj i spróbuj, czy w sosie nie brakuje przypraw. Musi być porządnie doprawiony!
Rybę pokrój na niewielkie kawałki, posól i popieprz. Kawałki obtocz w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zarumienią.
Na każdy z placków tortilli wyłóż dowolną ilość sosu, dodaj plasterki pomidora i ogórka i z 3 kawałki ryby. Zawiń w rożek. Zjadaj od razu. Na pewno zachwycisz się tym smakiem!