Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 24
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 24
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
Składniki
Filety z kurczaka pokroiłem na większe kawałki. Przygotowałem ciasto. Do mąki wsypałem wszystkie przyprawy ,dodałem jajko i sos rybny. Dolałem wodę i zrobiłem ciasto nieco bardziej gęstsze niż na naleśniki. Na głębokiej patelni rozgrzałem olej. Kawałki kurczaka zanurzałem w cieście i od razu wrzucałem na rozgrzany tłuszcz. Smażyłem na złoty kolor ,osączyłem z oliwy na ręczniku papierowym. Podałem z sosem słodko-kwaśnym.