Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11919
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16322
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5220
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11919
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16322
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5220
Składniki
Filety z kurczaka pokroiłem na większe kawałki. Przygotowałem ciasto. Do mąki wsypałem wszystkie przyprawy ,dodałem jajko i sos rybny. Dolałem wodę i zrobiłem ciasto nieco bardziej gęstsze niż na naleśniki. Na głębokiej patelni rozgrzałem olej. Kawałki kurczaka zanurzałem w cieście i od razu wrzucałem na rozgrzany tłuszcz. Smażyłem na złoty kolor ,osączyłem z oliwy na ręczniku papierowym. Podałem z sosem słodko-kwaśnym.