Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora na kolejne szaleństwa w kuchni. Bardzo bezmięsne danie, o bardzo apetycznym wyglądzie, z nieziemsko wdzięcznymi boczniakami. Jakiś czas temu rozpisywałem się o ich właściwościach nie tylko odżywczych, ale też leczniczych. Natomiast ich struktura pozwala czarować z nich cuda. Pulpety są aromatyczne i bardzo delikatne. Można je podać z ulubionymi dodatkami takimi jak kasza, ziemniaki, czy jak w moim przypadku, makaron. Koneserom grzybów i bezmięsnych, odżywczych dań, gorąco polecam. <AG>
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7813
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2951
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1234
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1195
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7813
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2951
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1234
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1195
Składniki
Grzyby oczyszczamy, kroimy w paski. Razem z posiekaną cebulą i przyprawą smażymy na oleju, często mieszając. Studzimy, mielimy na średnich oczkach z bułką. Następnie wbijamy jajko, dokładnie wyrabiamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Pulpety smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju. W rondelku szklimy cebulę, zalewamy odrobiną wrzątku, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Wlewamy passatę, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i ksylitolem. Dodajemy pulpety, podgrzewamy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.