Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatniejsza w smaku biała gryczana kasza bardzo dobrze komponuje się z warzywami i wszelkimi przyprawami tworząc z dodatkiem masła aromatyczną mieszankę rozgrzewającą :-)
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 342
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 128
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 66
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 186
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 342
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 128
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 66
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 186
Składniki
kaszę gotujemy wg przepisu ok 15 min
na sklarowanym maśle podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę,zmiażdżony i pokrojony czosnek oraz drobno posiekane chilli przesmażamy ok 5 min, na koniec podsypujemy szczypiorem i koperkiem ( ok połowy z posiekanej porcji ) doprawiamy solą,pieprzem i ostrą papryką
kaszę po ugotowaniu i odcedzeniu przekładamy do dużej miski,dodajemy kurkumę,łyżkę masła ( masło opcjonalnie jak lubimy bardziej maślane smaki ),mieszamy,dodajemy zawartość patelni z warzywami,doprawiamy jeszcze,dokładnie mieszamy podajemy jako samodzielne danie posypane pozostałą czéścią koperku i szczypiorku
Smacznego ;-)