Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatniejsza w smaku biała gryczana kasza bardzo dobrze komponuje się z warzywami i wszelkimi przyprawami tworząc z dodatkiem masła aromatyczną mieszankę rozgrzewającą :-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 523
Składniki
kaszę gotujemy wg przepisu ok 15 min
na sklarowanym maśle podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę,zmiażdżony i pokrojony czosnek oraz drobno posiekane chilli przesmażamy ok 5 min, na koniec podsypujemy szczypiorem i koperkiem ( ok połowy z posiekanej porcji ) doprawiamy solą,pieprzem i ostrą papryką
kaszę po ugotowaniu i odcedzeniu przekładamy do dużej miski,dodajemy kurkumę,łyżkę masła ( masło opcjonalnie jak lubimy bardziej maślane smaki ),mieszamy,dodajemy zawartość patelni z warzywami,doprawiamy jeszcze,dokładnie mieszamy podajemy jako samodzielne danie posypane pozostałą czéścią koperku i szczypiorku
Smacznego ;-)