Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała kiełbasa glazurowana"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1240
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1240
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Kiełbasę umyć, lekko nakłuć, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować. Zmniejszyć płomień i na wolnym ogniu gotować ok. 15 minut. Wyjąć, przestudzić, posmarować olejem.
Przygotowaną kiełbasę włożyć do piekarnika 180°C. Wymieszać wszystkie glazury. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić, posmarować ją glazurą. Piec 10 minut, ponownie wyjąć, przewrócić, posmarować resztą glazury i piec jeszcze 10 minut.
Podawać od razu gorące na półmisku ozdobionym sałatą i ziołami. Dodatkowo serwować chrzan.
ok. 45 minut
Do pieczonej kiełbasy można podać chrzan, musztardę albo żurawinę. Serwować z kromkami razowego chleba.Źródło: Twoje Imperium