Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26179
Dodano: 21.03.2018
Odsłon: 2036
1-2 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Pieczarki myjemy, kroimy na połówki, parzymy razem z kiełbasą w temperaturze 75 stopni Celsjusza 20 minut. Po sparzeniu, kiełbasę i pieczarki wyjmujemy z garnka. Obrane cebule kroimy w pół plastry, posypujemy solą i pieprzem ziołowym, odstawiamy na 20 minut żeby cebule zmiękły. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i na rozgrzany tłuszcz dodajemy cebulę z pieczarkami, dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia cebuli.
Zeszkloną cebulę z pieczarkami wykładamy po brzegach brytfanki w której będziemy podpiekać kiełbasę. Na środek układamy kiełbaski, ziemniaki i pokrojone kawałki papryki. Na wierzch rozkładamy kawałki smalcu i zapiekamy około 40 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Podczas zapiekania proponuje przewracać kiełbasę i ziemniaki żeby równomiernie się podpiekły. Upieczone kiełbasy wykładamy na talerze, podajemy z upieczonymi ziemniakami, pieczarkami i papryką.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)