Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na kolacje z białą kiełbasą i młoda kapustką.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1310
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36667
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3825
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 566
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2993
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1310
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36667
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3825
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 566
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2993
Składniki
1. Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. 2. Do kapusty dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew i wsypujemy Vegetę. 3. Kiełbasę kroimy w 2 cm plasterki i przesmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do kapusty.
4. Papryki obieramy z nasion, kroimy w drobne paseczki i również łączymy z kapustą. 5. Na koniec dodajemy odlaną z zalew kukurydzę oraz przecier, doprawiamy solą oraz papryką ostrą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody.
6. Chwilkę gotujemy i danie gotowe. 7. Smacznego.