Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, podana z ziemniakami, ogórkiem kiszonym i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Sos: Gotujemy litr bulionu warzywnego z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodajemy 1 łyżkę chrzanu i 1 łyżkę musztardy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną 30%.
Danie: Kiełbasę myjemy w zimnej wodzie, wkładamy do wody o temperaturze 75-80 stopni Celsjusza i parzymy w tej temperaturze 30 minut. W między czasie gotujemy ziemniaki. Podczas parzenia kiełbasy dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Sparzoną kiełbasę wkładamy pokrojone na połówki do sosu i gotujemy około 5 minut. Kiełbaski podajemy z ziemniakami, polane sosem, z ogórkiem kiszonym i marynowanymi papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!