Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, podana z ziemniakami, ogórkiem kiszonym i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 433
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2222
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38656
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1351
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 433
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2222
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38656
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1351
Składniki
Sos: Gotujemy litr bulionu warzywnego z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodajemy 1 łyżkę chrzanu i 1 łyżkę musztardy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną 30%.
Danie: Kiełbasę myjemy w zimnej wodzie, wkładamy do wody o temperaturze 75-80 stopni Celsjusza i parzymy w tej temperaturze 30 minut. W między czasie gotujemy ziemniaki. Podczas parzenia kiełbasy dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Sparzoną kiełbasę wkładamy pokrojone na połówki do sosu i gotujemy około 5 minut. Kiełbaski podajemy z ziemniakami, polane sosem, z ogórkiem kiszonym i marynowanymi papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!