Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, podana z ziemniakami, ogórkiem kiszonym i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 112
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 162
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 112
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 162
Składniki
Sos: Gotujemy litr bulionu warzywnego z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodajemy 1 łyżkę chrzanu i 1 łyżkę musztardy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną 30%.
Danie: Kiełbasę myjemy w zimnej wodzie, wkładamy do wody o temperaturze 75-80 stopni Celsjusza i parzymy w tej temperaturze 30 minut. W między czasie gotujemy ziemniaki. Podczas parzenia kiełbasy dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Sparzoną kiełbasę wkładamy pokrojone na połówki do sosu i gotujemy około 5 minut. Kiełbaski podajemy z ziemniakami, polane sosem, z ogórkiem kiszonym i marynowanymi papryczkami czereśniowymi. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 38
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 77