Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa duszona w białym winie z fasolą, podana z plackami z kiszonej kaszy gryczanej.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 449
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 36
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5690
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38274
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 449
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 36
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5690
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38274
Składniki
Fasolę namoczyć dzień wcześniej . Następnie odcedzić, przelać na sicie, zalać świeżą wodą, posolić i podgotować.
Boczek pokroić w słupki i podsmażyć w naczyniu do zapiekania. W razie potrzeby dodać trochę masła klarowanego. Gdy się zrumieni, dołożyć i obsmażyć białą kiełbasę. Następnie dorzucić posiekaną w piórka cebulę. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekany czosnek. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem i majerankiem. Dodać przecier pomidorowy i wino. Dorzucić fasolę i podlać wodą, w której się gotowała (najwyżej ½ szklanki). Wymieszać, przykryć i na godzinę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C.
Podawać z placuszkami z kaszy gryczanej. Można udekorować mikro ziołami.