Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 718
Dodano: 02.10.2009
Odsłon: 21709
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki obieramy ze skory i kroimy na cwiartki,nastepnie gotujemy je na poltwardo w osolonej wodzie(ok 15 minut)odcedzamy i zostawiamy do wystygniecia.
naczynie zaroodporne lub forme wykladamy papierem do pieczenia ukladamy ziemniaki solimy piepszymy dodajemy parmezan,przykrywamy kielbasa,dodajemy reszte ziemniakow solimy piepszymy dodajemy pietruszke i parmezan.Zapiekamy 45 minut w temperaturze 180 stopni okolo 10 minut przed koncem pieczenia podlac winem.Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

rodzinka500 13 września 2012Zgłoś do usunięcia
proste i polskie danie,,,,,zrobię napewno8 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 19 października 2009Zgłoś do usunięcia
Fajne danie ,dzis robiłam i smakowało wszystkim,dzieki.9 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 06 października 2009Zgłoś do usunięcia
Do piwa wyśmienite! Aby grała harmonia kolorów ja dodaję brokuła lub kalafiora.7 Kto głosował? | Odpowiedz