Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos

Bigos

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 420

Dodano:

Odsłon: 948

Zostały mi liście z gołąbków i chciałem je wykorzystać .

Składniki

  • kapusta kiszona 500 g
  • kapusta biała ( ja wykorzystałem resztę kapusty z gołąbków )
  • żeberka wędzone , skóry wędzone lub kiełbasa wedle uznania
  • koncentrat pomidorowy około 500 g
  • ziele angielskie 5 szt
  • liście laurowe 3 szt
  • sól
  • pieprz
  • Garści grzybów suszonych ( mogą być podgrzybki lub borowiki wedle uznania.
5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę biła kroimy i wrzucamy do garnka . Gotujemy na małym ogniu z dodatkiem około 1 szklanki wody . Gdy kapusta już jest miękka dodajemy pokrojona kapustę kiszona . Kiedy kapusta jest miękka dodajemy żeberka ,skóry, przyprawy grzyby . Grzyby najlepiej pokroić w kostkę i kilka godzin wcześniej zamoczyć .

  2. Wszystko razem gotujemy na małym ogniu gdy już wszystko jest miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy na małym ogniu mieszając co jakiś czas żeby nam się nie przypaliło .

  3. Im częściej odgrzewamy tym bigos jest lepszy .

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń