Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos to jedno z dań na które można znaleźć ogromne ilości przepisów. Każdy ma swój sprawdzony sposób i swoje ulubione dodatki które dodaje. W skrócie napisze jak na robię aromatyczny i sycący bigos, który napewno pojawi się u nas Sylwestra!
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 13
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 290
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34864
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 13
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 290
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34864
Składniki
Świeżą kapustę poszatkować. Kapustę kiszoną wypłukać w wodzie i pokroić. Na patelni rozgrzać olej i poddusić cebulę pokrojoną w piórka, następnie dodać mięso przyprawić papryką czerwoną i smażyć chwilę do zrumienienia. Do dużego garnka włożyć obie kapusty dodać mięso, wszystkie przyprawy oraz przecier pomidorowy. Gotować na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa oraz kapusty. Na koniec zagęścić niewielką ilością mąki połączonej z zimna wodą. Doprawić do smaku.