Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotuje bigos jeden raz w roku, na 1 listopada, robię większą ilość, to czego nie zjemy, wkładam w słoiki i pasteryzuję, i chłodzie wytrzymuje 3-4 miesiące
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 756
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5484
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9306
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 170
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 756
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5484
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9306
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 170
Składniki
1. kapustę przełożyć do garnka, (jeśli jest bardzo kwaśna, należy odcisnąć ją z kwaśnicy), gotować aż będzie na pół miękka, odcedzić 2. wołowinę umyć, podsmażyć na smalcu, przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością gorącej wody, dusić, 3. mięso wieprzowe umyć, pokroić, podsmażać partiami na rumiano, przełożyć do garnka z wołowiną, cebulę poddusić, dodać do mięsa, dodać 2-3 liście laurowe i łyżkę majeranku, posolić, dusić mięso na małym ogniu, gdy będzie w połowie miękkie przełożyć do garnka z kapustą, zrumienić boczek i kiełbasę, dodać do kapusty, dusić bigos na malutkim ogniu, grzyby namoczyć, w niewielkiej ilości wody, dodać do kapusty wraz z płynem, 4. zrobić zasmażkę z 1-2 łyżek mąki, dodać do bigosu, dalej gotować, często mieszając, żeby sie nie przypalił, wystudzić, 5. następnego dnia znowu zagotować bigos i już można się zajadać smacznego