Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 83
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 757
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 476
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 289
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 83
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 757
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 476
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 289
Składniki
Całe mięso, boczek i kiełbasę ( pokrojone w kostkę) usmażyć porządnie przypiekając- ewentualnie podlewając olejem, pod koniec dodać suszone pokruszone drobno grzyby i cebulę w kostkę. Ten etap jest najbardziej uciążliwy ale ta perspektywa .....
Dodać kapustę kiszoną, rozdrobnione obrane pomidory, drobno pokrojone śliwki - doprawić i dusić ok. 1 ha w razie potrzeby podlewając wodą - czasem mieszając.
Dodać kapustę słodką - znowu doprawić do smaku, dodać wino i dusić kolejną 1 ha w razie potrzeby podlewając wodą., co jakiś czas mieszając
Wystudzony bigos zamrozić ( dlatego potrzebna nam była doba), rozmrozić i spożyć.
Niniejszym obalam mit, iż przygotowanie bigosu jest pracochłonne, uciążliwe i trudne.