Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Całe mięso, boczek i kiełbasę ( pokrojone w kostkę) usmażyć porządnie przypiekając- ewentualnie podlewając olejem, pod koniec dodać suszone pokruszone drobno grzyby i cebulę w kostkę. Ten etap jest najbardziej uciążliwy ale ta perspektywa .....
Dodać kapustę kiszoną, rozdrobnione obrane pomidory, drobno pokrojone śliwki - doprawić i dusić ok. 1 ha w razie potrzeby podlewając wodą - czasem mieszając.
Dodać kapustę słodką - znowu doprawić do smaku, dodać wino i dusić kolejną 1 ha w razie potrzeby podlewając wodą., co jakiś czas mieszając
Wystudzony bigos zamrozić ( dlatego potrzebna nam była doba), rozmrozić i spożyć.
Niniejszym obalam mit, iż przygotowanie bigosu jest pracochłonne, uciążliwe i trudne.