Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
całodobowo .... ale nie non stop
Bigos to wspaniałe danie wywodzące się z kuchni staropolskiej. Taki kilkudnio...
Odsłon: 7447
Robiliście pieczony bigos ? Jest całkiem inny niż taki tradycyjny. Ma inny sm...
Odsłon: 1972
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 979
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 979
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 241
Składniki
Całe mięso, boczek i kiełbasę ( pokrojone w kostkę) usmażyć porządnie przypiekając- ewentualnie podlewając olejem, pod koniec dodać suszone pokruszone drobno grzyby i cebulę w kostkę. Ten etap jest najbardziej uciążliwy ale ta perspektywa .....
Dodać kapustę kiszoną, rozdrobnione obrane pomidory, drobno pokrojone śliwki - doprawić i dusić ok. 1 ha w razie potrzeby podlewając wodą - czasem mieszając.
Dodać kapustę słodką - znowu doprawić do smaku, dodać wino i dusić kolejną 1 ha w razie potrzeby podlewając wodą., co jakiś czas mieszając
Wystudzony bigos zamrozić ( dlatego potrzebna nam była doba), rozmrozić i spożyć.
Niniejszym obalam mit, iż przygotowanie bigosu jest pracochłonne, uciążliwe i trudne.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Dania główne
Kapsalon
Dania główne
Schab z jajkiem
Dania główne
Lasagne ze szpinakiem, beszamelem i suszonymi pomidorami
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Aromatyczna, biała parzona kiełbasa zapiekana w piekarniku z cebulą. Świetnie...
Odsłon: 43
Kapsalon
Dzisiaj dzielę się z Wami pomysłem na pyszny obiad. Kapsalon to pyszny fast f...
Odsłon: 87