Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9200
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9200
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Składniki
Pokroić kapustę kiszoną na drobniejsze kawałki i przepłukać wodą jednorazowo. 2 kostki bulionu zalać wrzątkiem, następnie gotowym wywarem zalać kapustę kiszoną w dużym garnku na tyle wysoko, aby bulion przykrywał kapustę. Dodajemy jeszcze kwaśne jabłko obrane ze skórki z wyciętym środkiem i wędzone kości. Całość wstawiamy na ogień, mieszamy.
Wszystkie rodzaje mięsa kroimy w kostkę i każde z nich przysmażamy (osobno jeśli się nie mieści) na patelni z cebulką na smalcu. Cebulę wrzucamy po tym jak woda z mięsa odparuje. Po zeszkleniu się cebulki całość wrzucamy do garnka z gotującą się kapustą. Następnie kroimy grzybki uprzednio zamoczone w wodzie do zmiękczenia. Wodę po grzybkach również dodajemy do garnka z kapustą. Dodajemy również wędzoną śliwkę. Całość gotujemy ok. 40 minut.
Czas na przyprawy. Po wyciągnięciu wędzonych kości do garnka z gotującym się bigosem dodajemy: przyprawę do bigosu, majeranek, miód, wino, pieprz, czosnek, musztardę, liście laurowe, ziele angielskie. Całość dobrze mieszamy i jeszcze na sam koniec po 30 minutach gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy aż mięso będzie miękkie.