Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z cukinii to pyszny letni obiad. Można go przyrządzić z kiełbasą albo w wersji wegetariańskiej z jej pominięciem. Każda wersja jest pyszna. Bigos z cukinii jest propozycją na lekki smaczny obiad na ciepłe czy wręcz upalne dni. Robi się go bardzo szybko. Więc to też dobra propozycja dla zabieganych.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4455
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1357
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12677
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4455
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1357
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12677
Składniki
Cebulę kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy aż się zeszkli. Ja całość przyrządzam na dużej patelni typu wok
Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, delikatnie solimy i smażymy razem z cebulą aż woda spod pieczarek w większości odparuje
Następnie dodajemy startą na grubej tarce cukinię i gotujemy razem ok 10 minut. Cukinia puści sporo soku, więc nie ma potrzeby podlewać bigosu wodą, chyba że ktoś woli bardziej płynne danie
W tym czasie na osobnej patelni podsmażamy pokrojoną na plasterki kiełbasę, a następnie dodajemy do bigosu
Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę przecieru i doprawiamy pieprzem. Mieszamy
Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem
Bigos możemy serwować solo lub z dodatkiem pieczywa