Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z cukinii to pyszny letni obiad. Można go przyrządzić z kiełbasą albo w wersji wegetariańskiej z jej pominięciem. Każda wersja jest pyszna. Bigos z cukinii jest propozycją na lekki smaczny obiad na ciepłe czy wręcz upalne dni. Robi się go bardzo szybko. Więc to też dobra propozycja dla zabieganych.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7722
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 31
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7722
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 31
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 170
Składniki
Cebulę kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy aż się zeszkli. Ja całość przyrządzam na dużej patelni typu wok
Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, delikatnie solimy i smażymy razem z cebulą aż woda spod pieczarek w większości odparuje
Następnie dodajemy startą na grubej tarce cukinię i gotujemy razem ok 10 minut. Cukinia puści sporo soku, więc nie ma potrzeby podlewać bigosu wodą, chyba że ktoś woli bardziej płynne danie
W tym czasie na osobnej patelni podsmażamy pokrojoną na plasterki kiełbasę, a następnie dodajemy do bigosu
Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę przecieru i doprawiamy pieprzem. Mieszamy
Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem
Bigos możemy serwować solo lub z dodatkiem pieczywa