Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z cukinii to pyszny letni obiad. Można go przyrządzić z kiełbasą albo w wersji wegetariańskiej z jej pominięciem. Każda wersja jest pyszna. Bigos z cukinii jest propozycją na lekki smaczny obiad na ciepłe czy wręcz upalne dni. Robi się go bardzo szybko. Więc to też dobra propozycja dla zabieganych.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4945
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13799
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3240
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1054
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4945
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13799
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3240
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1054
Składniki
Cebulę kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy aż się zeszkli. Ja całość przyrządzam na dużej patelni typu wok
Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, delikatnie solimy i smażymy razem z cebulą aż woda spod pieczarek w większości odparuje
Następnie dodajemy startą na grubej tarce cukinię i gotujemy razem ok 10 minut. Cukinia puści sporo soku, więc nie ma potrzeby podlewać bigosu wodą, chyba że ktoś woli bardziej płynne danie
W tym czasie na osobnej patelni podsmażamy pokrojoną na plasterki kiełbasę, a następnie dodajemy do bigosu
Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę przecieru i doprawiamy pieprzem. Mieszamy
Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem
Bigos możemy serwować solo lub z dodatkiem pieczywa