Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzinka miała ochotę na bigos z cukinii , więc co było w lodówce wykorzystałam właśnie do tego bigosu. Przepisów na bigos z cukinii jest mnóstwo, tak więc ja dzisiaj podaję jaki bigos ja przygotowałam. Mój przepis jest bardzo prosty a bigosik kusi swoim smakiem , przyciąga wzrokiem i zapachem.
garnek, nóż, patelnia,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242733
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242733
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć odciąć końcówki i pokroić w dużą kostkę Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, włożyć pokrojoną kiełbasę i lekko podsmażyć. Dodać pokrojoną cebulę zmniejszyć płomień ognia. Podsmażać do zeszklenia cebuli. Dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych, umytą ,osuszoną i pokrojoną paprykę czerwoną. Podsmażać około 10 minut pod przykryciem. Następnie dodać szklankę bulionu, startą marchewkę ,liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażać kolejne 15 minut, dodać pokrojoną cukinię i podsmażać do miękkości cukinii. Gdy cukinia jest prawie miękka dodać odsączoną z zalewy fasolkę szparagową oraz pomidory krojone z puszki, doprawić przyprawami, , dodać pasty pomidorowej , wymieszać i pogotować jeszcze kolejne 10 minut. Podawać z pieczywem.