Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzinka miała ochotę na bigos z cukinii , więc co było w lodówce wykorzystałam właśnie do tego bigosu. Przepisów na bigos z cukinii jest mnóstwo, tak więc ja dzisiaj podaję jaki bigos ja przygotowałam. Mój przepis jest bardzo prosty a bigosik kusi swoim smakiem , przyciąga wzrokiem i zapachem.
garnek, nóż, patelnia,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22620
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14940
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4722
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44735
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22620
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14940
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4722
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44735
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć odciąć końcówki i pokroić w dużą kostkę Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej, włożyć pokrojoną kiełbasę i lekko podsmażyć. Dodać pokrojoną cebulę zmniejszyć płomień ognia. Podsmażać do zeszklenia cebuli. Dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych, umytą ,osuszoną i pokrojoną paprykę czerwoną. Podsmażać około 10 minut pod przykryciem. Następnie dodać szklankę bulionu, startą marchewkę ,liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażać kolejne 15 minut, dodać pokrojoną cukinię i podsmażać do miękkości cukinii. Gdy cukinia jest prawie miękka dodać odsączoną z zalewy fasolkę szparagową oraz pomidory krojone z puszki, doprawić przyprawami, , dodać pasty pomidorowej , wymieszać i pogotować jeszcze kolejne 10 minut. Podawać z pieczywem.