Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i treściwy, bigos przez duże "B"
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie. Wołowinę pokroić w kostkę wielkości mniej więcej 2x2 cm. W dużym garnku rozgrzać łyżkę gęsiego smalcu, wrzucić mięso, smażyć do zrumienienia.
Następnie do garnka wlać wino i dusić do odparowania alkoholu. Dodać kiszoną czerwoną kapustę i grzyby wraz z wodą z namaczania. Wymieszać, wsypać śliwki i wszystkie przyprawy. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, wlać około 0,5 litra wody.
Gotować na bardzo małym ogniu przez kilka godzin, aż kapusta i mięso będą miękkie.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na pozostałej łyżce smalcu, dodać do bigosu, gotować kolejne pół godziny.