Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i treściwy, bigos przez duże "B"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13326
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2629
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3784
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13326
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2629
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3784
Składniki
Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie. Wołowinę pokroić w kostkę wielkości mniej więcej 2x2 cm. W dużym garnku rozgrzać łyżkę gęsiego smalcu, wrzucić mięso, smażyć do zrumienienia.
Następnie do garnka wlać wino i dusić do odparowania alkoholu. Dodać kiszoną czerwoną kapustę i grzyby wraz z wodą z namaczania. Wymieszać, wsypać śliwki i wszystkie przyprawy. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, wlać około 0,5 litra wody.
Gotować na bardzo małym ogniu przez kilka godzin, aż kapusta i mięso będą miękkie.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na pozostałej łyżce smalcu, dodać do bigosu, gotować kolejne pół godziny.