Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona i słodka z kiełbasą i boczkiem wędzonym na gęsto. Idealna ze świeżym pieczywem.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3903
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19839
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2978
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4140
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3903
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19839
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2978
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4140
Składniki
Gotujemy świeżą kapustę wraz z pokrojonym, wędzonym boczkiem, kiełbasą śląską, domową pastą rosołową.
Przyprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy drobno pokrojone natki kopru i pietruszki, i gotujemy, często mieszając, po około 2-3 godzinach kończymy 1 etap gotowania.
Na drugi dzień gotujemy 1 godzinę i dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory krojone z puszki i gotujemy jeszcze 15-20 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie.
Z podanego przepisu wyszło 4 litry bigosu który możemy za pasteryzować w słoikach.
Smacznego!!!