Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona i słodka z kiełbasą i boczkiem wędzonym na gęsto. Idealna ze świeżym pieczywem.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10526
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4538
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424315
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10526
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4538
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424315
Składniki
Gotujemy świeżą kapustę wraz z pokrojonym, wędzonym boczkiem, kiełbasą śląską, domową pastą rosołową.
Przyprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy drobno pokrojone natki kopru i pietruszki, i gotujemy, często mieszając, po około 2-3 godzinach kończymy 1 etap gotowania.
Na drugi dzień gotujemy 1 godzinę i dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory krojone z puszki i gotujemy jeszcze 15-20 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie.
Z podanego przepisu wyszło 4 litry bigosu który możemy za pasteryzować w słoikach.
Smacznego!!!