Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona i słodka z kiełbasą i boczkiem wędzonym na gęsto. Idealna ze świeżym pieczywem.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18204
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18204
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Gotujemy świeżą kapustę wraz z pokrojonym, wędzonym boczkiem, kiełbasą śląską, domową pastą rosołową.
Przyprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy drobno pokrojone natki kopru i pietruszki, i gotujemy, często mieszając, po około 2-3 godzinach kończymy 1 etap gotowania.
Na drugi dzień gotujemy 1 godzinę i dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory krojone z puszki i gotujemy jeszcze 15-20 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie.
Z podanego przepisu wyszło 4 litry bigosu który możemy za pasteryzować w słoikach.
Smacznego!!!