Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona i słodka z kiełbasą i boczkiem wędzonym na gęsto. Idealna ze świeżym pieczywem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116393
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7947
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2998
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1500
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116393
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7947
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2998
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1500
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Składniki
Gotujemy świeżą kapustę wraz z pokrojonym, wędzonym boczkiem, kiełbasą śląską, domową pastą rosołową.
Przyprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy drobno pokrojone natki kopru i pietruszki, i gotujemy, często mieszając, po około 2-3 godzinach kończymy 1 etap gotowania.
Na drugi dzień gotujemy 1 godzinę i dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory krojone z puszki i gotujemy jeszcze 15-20 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie.
Z podanego przepisu wyszło 4 litry bigosu który możemy za pasteryzować w słoikach.
Smacznego!!!