Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, polecam.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5920
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 637
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 785
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5920
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 637
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 785
Składniki
Słodką kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, w takiej ilości, aby ja przykryła. Boczek smażymy z pokrojoną cebulą. Żeberka kroimy w paski i dodajemy bezpośrednio do gotującej kapusty. Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka z gotująca się kapustą. Boczek z cebulką również łączymy z pozostałymi gotującymi składnikami. Dodajemy przyprawy. Kiszona kapustę dodajemy, gdy wszystko już jest miękkie. Z kiszoną jeszcze gotujemy ok. godzinę. Na koniec wlewamy przecier pomidorowy. Smacznego.